Welke handtassen zijn de duurste?

Welke handtassen zijn de duurste?

Je zou het haast overdreven kunnen noemen, als je ziet hoe veel geld sommige mensen hebben moeten neertellen voor een handtas. Dure handtassen kunnen leuk en mooi zijn, maar wanneer u tienduizenden euro’s moet betalen voor een handtas, dan zou je dit ook wel overdreven kunnen noemen. Er zijn overigens veel duurdere tasjes dan dit. Het is dan ook de vraag hoe de handtasjes zo duur hebben kunnen worden. Gelukkig is dit niet heel moeilijk te verklaren.

Prijzen van de duurste handtassen

Een Amerikaans tijdschrift genaamd Forbes heeft onderzocht welke handtassen de top 9 van dure handtassen vormen. Onderaan de lijst komen enkele handtassen van rond de 30.000 à 40.000 dollar, zoals de Carolyn Crocodile en de Fendi Selleria. Dit is nog betrekkelijk laag wanneer u het vergelijkt met de Rose van Leiber. Deze kost namelijk 92.000 dollar. Het is eigenlijk absurd dat men zoveel geld moet betalen voor een handtas. Toch zijn er rijke mensen die bereid zijn het enorme bedrag te betalen voor een handtas. Het allerduurste tasje in deze lijst, de Diamond Forever, kost maarliefst 261.000 dollar. Hiervan zijn dan ook maar dertien exemplaren in de hele wereld. De productie zou anders te veel tijd in beslag genomen hebben. Later heeft Robert Mouawad succesvol een poging gedaan om de duurste handtas ooit te maken. Een video over de handtas vind je hier Er werden 8800 uren in de achttien karaats gouden handtas gestoken. Met 4517 diamantjes kwam de waarde op ongeveer 3 miljoen euro te liggen, een officieel wereldrecord.

Reden van de hoge prijzen

De prijzen van de tasjes komen natuurlijk niet spontaan zo te liggen. De ene tas wordt van goud gemaakt. Hoe duurder het goud, hoe duurder de tas. Andere tassen worden gedecoreerd met veel diamanten. Zo werd de 1001 Nights Diamond Purse, de duurste tas van de wereld, versierd met maarliefst 4.517 diamanten. Ook als er veel tijd en werk in de tas moet worden gestopt, gaat dit ten koste van de prijs. Alle kosten die gemaakt zijn tijdens het productieproces, moeten vanzelfsprekend weer worden teruggewonnen. De duurste tassen worden uiteraard ook niet meer veel verkocht. De tasjes kunnen niet massaal worden geproduceerd, terwijl dat bij de goedkopere handtassen wel kan gebeuren. Op die manier kunnen er duizenden en soms zelfs miljoenen exemplaren over de toonbank rollen. Zo zie je maar weer dat het helemaal niet handig is om de allerduurste handtassen te produceren. Er eentje in het bezit hebben is een ander verhaal. Maar daar zult u wel extreem veel geld voor moeten overhebben.

Trackbacks

  1. […] dat veel handtassen gemaakt worden naar de huidige mode, willen veel mensen de beste, mooiste en duurste handtas in het bezit krijgen. Hiervoor zal dan wel meer geld voor neergeteld moeten worden, aangezien de […]

  2. […] €55 betaalt. Maar dit is nog niet eens een dure tas, wanneer u deze vergelijkt met de echte dure tassen van bijvoorbeeld Yves Renard of Francesco Biasia. Deze tassen kosten al snel €400 en dat is niet […]

Speak Your Mind

*